اشاره :
10 نکته براي جستجوي بهتر با گوگل 

 

هنگامي که در اينترنت به دنبال يک سايت، تصوير يا فايل هستيد يا پرسشي داريد که مي‌خواهيد پاسخش را بيابيد، به احتمال فراوان انتخاب اول شما، گوگل خواهد بود. گوگل ابزاري بسيار قدرتمند براي جستجو است، اما کاربران بسياري، از تمامي قابليت‌هاي آن استفاده نمي‌کنند. با استفاده از اين 10 نکته، مي‌توانيد جستجوي بهتري داشته باشيد و به آساني به نتايج دلخواه خود دست يابيد.

استفاده از علامت کوتيشن 
اگر مي‌خواهيد عبارتي را عينا، و با ترتيب مشخص و دقيق کلمات جستجو کنيد، آن را بين دو علامت کوتيشن " " قرار دهيد. در اين حالت، جستجوي شما دقيق‌تر خواهد شد و نتايج غير مرتبط کمتري خواهيد ديد. مثلا اگر به دنبال مطالبي درباره ماهنامه رايانه ‌خبر هستيد، اگر از کوتيشن استفاده نکنيد به نتايجي مربوط به کلمه‌هاي ماهنامه، رايانه و خبر نيز برخواهيد خورد اما اگر در کادر جستجو بنويسيد "ماهنامه رايانه‌خبر" تنها نتايجي را مي‌بينيد که 3 کلمه ماهنامه رايانه ‌خبر در آنها پشت سر هم آمده‌اند. همچنين اگر به دنبال يک شعر هستيد، مي‌توانيد يک خط از آن را بين دو علامت کوتيشن جستجو کنيد تا نتايج دقيق‌تري بيابيد.

محدود کردن جستجو
بعضي از کلمات چندين معني و يا چند حالت دارند. ممکن است بسياري از نتايج به دست آمده از جستجو، متعلق به معاني نامربوط اين کلمات باشد. مثلا ويروس هم در علم پزشکي وجود دارد و هم در دنياي کامپيوتر. نتايج مربوط به جستجوي virus، قطعا کلمه شامل نرم‌افزار و ويروس‌هاي کامپيوتر خواهد بود. داشت. در اين حالت اگر مي‌خواهيد به دنبال مطالبي در خصوص virus بگرديد که شامل ويروس‌هاي کامپيوتري باشند و نه ويروس‌هاي بيولوژيکي مي‌توانيد مي‌توانيد عبارت
 virus -biology را جستجو کنيد. اين علامت منفي که پيش از کلمه biology آمده، باعث مي‌شود نتايجي که در آنها کلمه biology آمده باشد، حذف شوند و نمايش داده نشوند.
اگر متن virus -computer -software را جستجو کنيد، با تعداد زيادي نتايج مربوط به ويروس که نه کامپيوتري هستند و نه نرم‌فزاري مواجه خواهيد شد.

يافتن معاني واژه‌ها
اگر به دنبال معني کلمه خاصي هستيد، مي‌توانيد آن را از گوگل بپرسيد. براي اين کار کافي است پيش از نام کلمه، بنويسيد define: (کلمه حتما define حتما با حروف کوچک بنويسيد و علامت دو نقطه هم بلافاصله بعد از آن بيايد).مثلا اگر مي‌خواهيد معناي کلمه CPU را بدانيد، کافي است عبارت define: CPU را در کادر جستجو وارد کنيد.
گوگل در دانشنامه‌هاي گوناگون جستجو مي‌کند و معاني کامپيوتر در آنها را به شما ارايه مي‌دهد. همچنين اگر کلمه معني ويژه‌اي نيز داشته باشد، آن معني هم به نمايش در مي‌آيد.

بزرنمايي


استفاده از کلمات هم‌معني
بسياري از کلمات، معاني نسبتا مشابهي دارند. ممکن است سايت‌هاي مختلف از کلمات گوناگون استفاده کنند در اين حالت، اگر در جستجوي شما تنها يکي از اين کلمات باشد، نتايج بسياري را از دست خواهيد داد.
مثلا يکي از معاني سه کلمه shop، buy و purchase در زبان انگليسي، خريد کردن است. اگر تنها shop را جستجو کنيد، سايت‌هايي که از دو کلمه ديگر استفاده کرده‌اند، در نتايج نخواهند آمد. براي حل اين مشکل کافي است پيش از کلمه shop، از علامت ~ استفاده کنيد و واژه ~shop را جستجو کنيد تا تمام کلمات هم‌معني با آن نيز جستجو شوند.

از علامت ستاره استفاده کنيد
علامت ستاره (*) يکي از ابزارهاي بسيار قدرتمند ولي ناشناخته گوگل است. اگر در جستجويي اين علامت را بياوريد، به معناي آن است که نمي‌دانيد جاي آن چه چيزي بنويسيد و از گوگل مي‌خواهيد بهترين گزينه را خودش بيابد. مثلا اگر عبارت Google * را جستجو کنيد، محصولات گوگل را در نتايج خواهيد ديد (مثل Google Books  ياGoogle Chrome) در اين جستجو، شما به دنبال عبارتي هستيد که بخش اول آن Google  است ولي نمي‌دانيد بخش دوم آن چيست. يا فرض کنيد مي‌خواهيد نام کامل مارادونا را بيابيد. مي‌دانيد که نام او از سه قسمت تشکيل شده که قسمت اول آن ديه‌گو و قسمت آخر آن مارادونا است. در اين حالت براي يافتن نام کامل او کافي است جستجو کنيد Diego * Maradona تا خود گوگل جاي ستاره را به بهترين شکل براي شما پر کند و در نتايج جستجو، نام ديه‌گو آرماندو مارادونا را برايتان فهرست کند.

جستجو در يک سايت خاص 
برخي از سايت‌ها امکان جستجو در داخل همان سايت را در اختيار کاربر مي‌گذارند. اگر قصد داريد بوسيله گوگل در يک سايت خاص جستجو کنيد، کافي است پس از نوشتن عبارت مورد جستجو، بنويسيد site: و سپس آدرس سايت مذکور را وارد کنيد. مثلا اگر قصد داريد کلمه تدوين را در سايت ماهنامه رايانه‌ خبر جستجو کنيد. در اين حالت کافي است در کادر جستجو بنويسيد:

تدوين site:computernews.ir

همچنين اگر مي‌خواهيد جستجو در همه سايت‌ها، به جز يک سايت خاص انجام شود، کافي است مانند فوق عمل کنيد و تنها به جاي site:، بنويسيد –site: .

اعلام ساعت ديگر شهرها
اگر دوستان يا آشناياني داريد که در خارج از کشور زندگي مي‌کنند، احتمالا قبل از تماس گرفتن با آنها، دوست داريد بدانيد در شهر آنها،الان چه ساعتي است و پس از مطمئن شدن از اينکه زمان مناسبي است، با آنها تماس بگيريد. البته اختلاف زماني بين شهرها و کشورها را مي‌توان از جداول مربوطه نيز به دست آورد، اما به جاي آنکه به جمع و تفريق ساعت و دقيقه بپردازيد، مي‌توانيد از گوگل استفاده کنيد. مثلا اگر آشناي شما در شهر پاريس زندگي مي‌کند، مي‌توانيد با جستجوي عبارت
 Time in Paris در گوگل متوجه شويد که اکنون در آن شهر ساعت چند است، يا با جستجوي Time in Barcelona درمي‌يابيد که دوستانتان در شهر بارسلونا در چه ساعتي از روز به سر مي‌برند.

بزرگنمايي

انجام محاسبه
ويندوز يک ماشين حساب نسبتا مناسب در اختيار شما قرار مي‌دهد، اما اجراي آن از يک سو نياز به چند کليک دارد، و از سوي ديگر ممکن است نياز به امکاناتي فراتر از آن داشته باشيد. در اين حالت مي‌توانيد از گوگل استفاده کنيد. مثلا اگر به دنبال آن هستيد که  Ln eيا 45*1.2 را حساب کنيد، مي‌توانيد عبارت مربوط را جستجو کنيد و نتيجه را در صدر ساير نتايج ببينيد. همچنين براي محاسبه 15 درصد 135، مي‌توانيد عبارت 15 percent of 135 را جستجو کنيد.

تبديل واحد
گوگل عمليات تبديل واحدهاي گوناگون به يکديگر را نيز براي شما انجام مي‌دهد. مثلا اگر مي‌خواهيد ببينيد 200 درجه فارنهايت چند درجه سانتي‌گراد مي‌شود، کافي است عبارت  200f  in c را جستجو کنيد.
براي دريافتن اين که 4 متر مکعب چند ليتر مي‌شود يا 29 اينچ چند سانتي‌متر است، نيز مي‌توانيد در کادر جستجو عبارت‌هاي زير را بنويسيد:

4 cubic meters in liters
29 inches in cm

اين تبديل تنها مخصوص واحدهاي فيزيکي نيست و مي‌توانيد براي ديگر تبديل‌ها هم از آن استفاده کنيد. مثلا مي‌توانيد ببينيد که 12،6 گيگابايت چند مگابايت است:

12.6 GB in MB

يا با نرخ روز، 130 دلار چند پوند مي‌شود:

130 dollars in pounds

پس از محاسبات فوق، عبارت زير را هم جستجو کنيد و نتيجه آن را ببينيد:

the answer to life, the universe and everything

يافتن فايل‌هايي از نوع خاص
آيا تنها به دنبال فايل‌هاي PDF در نتايج هستيد؟ کافي است پس از وارد کردن عبارت مورد جستجو، عبارت filetype: pdf را نيز بنويسيد. در اين حال تنها نتايجي که به صورت فايل PDF باشند به شما نشان داده خواهد شد. اين روش جستجو بسيار به کار دانشجوياني مي‌آيد که به دنبال مقالات علمي در اينترنت مي‌گردند. همچنين مي‌توانيد در مقابل filetype: ديگر انواع فايل را نيز بنويسيد، مثل 
DOC، XLS، PPT، JPEG و ديگر انواع فايل‌ها.

 


تاريخ : سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 صفحه بعد